Twitter
Keynote Coen Free
Tweets #cviov
Coen Free is voorzitter van de Stichting Consortium voor Innovatie.
 
Tot september 2013 was Coen Free voorzitter van het College van Bestuur van het Koning Willem I College, waar hij ook de School voor de Toekomst initieerde. 
Free is van huis uit literatuurhistoricus. Hij werd in 1999 uitgeroepen tot de Bosschenaar van het Jaar, vanwege zijn bijzondere verdiensten voor de stad en het onderwijs. Daarnaast beweegt Free zich in tal van netwerken waarbij betrokkenheid bij de stad 's-Hertogenbosch centraal staat. Vooral zijn initiatieven op het gebied van cultuurhistorie zijn van groot belang.
 
Free heeft zijn opvattingen over de vernieuwing van het onderwijs en het concept School voor de Toekomst neergelegd in zijn essay 'Onderwijs wordt weer mensenwerk'.  In 2013 publiceerde hij zijn spraakmakende schotschrift ‘het Onderwijsschandaal’. 
 

Als vice-president van de Edward de Bono Foundation zet hij zich nog steeds in om het vak denkvaardigheden op de onderwijskaart te zetten. Hij gelooft in de grote denkkracht, waarover kinderen in potentie allemaal beschikken. Zijn streven naar gelijke kansen voor álle kinderen om al hun talenten en ambities te ontwikkelen, is uitgangspunt van zijn denken en handelen.